Eerste prijs voor De Rare Schutters met deze praalwagen Knillis Binnenstebuiten. Publiek verdringt zich op de Hinthamerstraat.
Volledig scherm
Eerste prijs voor De Rare Schutters met deze praalwagen Knillis Binnenstebuiten. Publiek verdringt zich op de Hinthamerstraat. © Marc Bolsius

Wagen De Rare Schutters wint in Oeteldonk; en hoe zit het met de Kèpkes uit Rosmalen?

DEN BOSCH - Carnavalsvereniging De Rare Schutters heeft in de categorie wagens de eerste prijs gewonnen van de optocht die maandag door Oeteldonk trok. Dat is juist bekend gemaakt. 

,,Deze vereniging leverde een prachtige bijdrage aan een fantastische optocht’’, aldus Helma van Leeuwe-Bak die afscheid neemt als Minister van Tochten.

Zij wijst erop dat De Rare Schutters voor de 66e keer heeft deelgenomen aan de Grote Optocht terwijl de vereniging 67 jaar bestaat. Het Genootschap van het Oeteldonks Vaandel onderstreepte het belang van deze vereniging met een extra prijs.

De Rosmalense carnavalsclub de Kèpkes nam buiten mededinging deel aan de optocht in Oeteldonk.
Volledig scherm
De Rosmalense carnavalsclub de Kèpkes nam buiten mededinging deel aan de optocht in Oeteldonk. © Marc Brink/BD

Praalwagen vol koeien  

Prijzen waren er niet voor de Rosmalense carnavalsclub de Kèpkes. Maar volgens Van Leeuwe oogstten de leden wel veel lof van het publiek en andere bouwers. De optocht in Rosmalen werd vanwege het slechte weer van zondag uitgesteld naar dinsdag. ,,De club hield er rekening mee dat hun optocht helemaal niet door zou gaan en vroeg ons een paar dagen eerder of ze bij ons mee mochten rijden. We vonden dat meteen goed. Ze hebben een rood-wit-geel hart.’’

De Rosmalenaren reden mee met een praalwagen vol koeien waarvan er twee in een vliegtuig zaten. ,,Een prachtig afgewerkte wagen’’, aldus Van Leeuwe. 

De uitslag. Wagens  1. De Rare Schutters. 2. 't Heuveltje. 3. Oeteldonkse Bouwgroep 't Sepke. Grote Groepen. 1. De Pintvatters. 2. De Jutters. 3. De Dondersteentjes.. Kleine groepen. 1. Hans Klok en zijn kroew. 2. Weer Vrouwkes. 3. Club Zonder Naam. Individuelen. 1. Illegaole Oetelkweek. 2. Oeteldonksch Boerenbolwerk. 3. Linda en Yvette. Jeugd. 1  De Fjoetjur. 

Carnavalsvereniging 't Heuveltje wint in de categorie grote groepen de derde prijs met 'Wanneer unne Oeteldonker ontpopt'.
Volledig scherm
Carnavalsvereniging 't Heuveltje wint in de categorie grote groepen de derde prijs met 'Wanneer unne Oeteldonker ontpopt'. © Marc Brink/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch