Volledig scherm
De aankomst van SInterklaas op het Sint-Jansbolwerk. © Paul Roovers/BD

Warm welkom voor Sint in Den Bosch

DEN BOSCH - Vele honderden kinderen, hun ouders, opa's en oma's en begeleiders zorgden er zondagmiddag voor dat Sinterklaas in het koude Den Bosch een warm welkom kreeg.

In Den Bosch geen onvertogen woord over de Pietendiscussie, maar enkel blije en verwachtingsvolle gezichten die over de Stadsdommel tuurden in afwachting van Pakjesboot 16.

Volgeladen met Pieten en Sinterklaas meerde de boot aan bij het Sint-Jansbolwerk, waar hij welkom werd geheten door Hans Tervoort. ,,Ik kom altijd heel graag naar deze stad", zei de Sint. ,,Want hier doen ze mijn naam op vele momenten eer aan: ,SINT-hertogenbosch, SINT-Jansbolwerk, SINT-Janssingel en SINT-Jan.”

Sinterklaas had geen last gehad van te lage waterstanden. Het waterpeil in de Dommel was voldoende om met Pakjesboot 16 de stad binnen te varen, zei Sinterklaas. Alleen bij de draaibrug had hij even moeten bukken en op zijn buik gelegen, maar hij was door zijn Pieten weer snel overeind geholpen. 

Daarna begon Sinterklaas aan zijn intocht via Visstraat, Hoge Steenweg Pensmarkt en Markt op weg naar het bordes van het stadhuis. Een ware zegetocht langs dikke rijen belangstellenden.

Volledig scherm
Turen over de Dommel, tegen de laaghangende herfstzon in. © Paul Roovers/BD
Volledig scherm
Het bordes van het stadhuis waar de Sint later op de middag werd ontvangen. © Paul Roovers/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch