Volledig scherm
PREMIUM
Hij moest ze zelf ook leren kennen, de leerlingen van de praktijkschool, maar inmiddels gaat directeur Huub Poels voor ze door het vuur. Binnenkort zwaait-ie af bij De Rijzert. © copyright Marc Bolsius

‘Wat is moeilijk leren? Het is ánders leren’

DEN BOSCH - Hij moest ze zelf ook leren kennen, de leerlingen van de praktijkschool, maar inmiddels gaat directeur Huub Poels voor ze door het vuur. Binnenkort zwaait-ie af bij De Rijzert.

Quote

Deze leerlingen kunnen veel in het bedrijfsle­ven. Heftruck­chauf­feur, winkelmede­wer­ker, kok, schoonma­ker, chauffeur, bouwvakker, noem maar op.

Huub Poels, Directeur De Rijzert

Dit is het moment, weet Huub Poels, om spijkers met koppen te slaan. De economie floreert, de roep om vakmensen in onder meer bouw, zorg en horeca klinkt luid. ,,De kansen van onze leerlingen in de praktijk zijn enorm gestegen. We zijn nu in de positie om eisen te stellen’’, weet de directeur van praktijkschool De Rijzert in Den Bosch die eind deze maand stopt. ,,Het is de tijd om structuren neer te zetten die bestendig zijn.’’

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch