Volledig scherm
© ANP XTRA

Website zet initiatieven voor armoedehulp in Noord-Brabant op een rij

Den Bosch - De website hulpbijarmoede.nl biedt de provincie Noord- Brabant een plek waar alle instanties in de provincie die zich richten op het bestrijden van armoede zich kunnen registreren. Daardoor is voor het eerst een overzicht ontstaan waar mensen terecht kunnen voor hulp in hun eigen stad of dorp. Wie bijvoorbeeld ’s-Hertogenbosch toetst krijgt in een straal van 25 kilometer nu al 82 organisaties te zien.

Voor de hulpzoekenden is er op de site de mogelijkheid om hun woonplaats of postcode in te tikken en vervolgens in een straal van 5, 10 of 25 kilometer te kijken welke organisaties kunnen ondersteunen.

Het initiatief is genomen door de Stichting Armoedefonds Nederland, een organisatie die lokale armoedebestrijdingsinitiatieven in Nederland met financiën en advies ondersteunt.

Veel mensen lopen vast 

Aanleiding voor het project zijn de vele telefoontjes en emails die Stichting Armoedefonds Nederland dagelijks zegt te krijgen. ,,Niemand lijkt een overzicht te hebben welke hulporganisaties er zijn’’, zegt Teije Brandsma van de stichting. ,,Soms worden we tot vijftien keer per dag gebeld of gemaild met de vraag: ,Bij wie kan ik in mijn stad, dorp of regio terecht als ik eraan wil werken om uit de armoede te komen?’ We merken dat veel mensen vastlopen in hun online zoektocht. Die groep willen we helpen.’’

Langdurig

Stichting Armoedefonds Nederland ziet de armoedeproblematiek in Nederland toenemen, ondanks de economische hoogconjunctuur. Het meest opvallend is dat het aantal mensen dat langdurig, langer dan vier jaar, met armoede wordt geconfronteerd geleidelijk groeit.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch