Volledig scherm
Auberge De Veste. © Marc Bolsius

Weer Bib Gourmand voor Bossche auberge De Veste

DEN BOSCH - Auberge De Veste is onderscheiden met een Bib Gourmand, een prijs voor een restaurant met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Volledige menu’s in dit rode gidsje mogen maximaal 39 euro kosten. 

De Bib wordt door sommige mensen gezien een ‘halve Michelin ster’. De prijs wordt in elk geval ook gesponsord door een bekende autobandenmaker. Restaurants kunnen geen Bib Gourmand en Michelinster tegelijk hebben.

‘Eethuis dat je iedereen gunt’

In totaal hebben 133 restaurants in Nederland voor 2020 het culinaire keurmerk gekregen. Deze waardering voor een goede prijs-kwaliteitverhouding is nieuw voor 17 zaken. 15 Nederlandse restaurants raakten hun notering kwijt.  

Traditioneel worden eind van het jaar allerlei culinaire prijzen uitgereikt. Onlangs kwam restaurantgids  Lekker uit met een beschrijving van de 500 beste restaurants. De Veste wordt vermeld als ‘zo'n eethuis dat je iedereen gunt vanwege het ultieme huiskamergevoel, de pretentieloze keuken, milde prijzen en prachtige wijnen’. 

Volgens Lekker is het ‘een sieraad voor de stad’. De zaak ‘draait als een tierelier’ sinds Ruben Coonen ‘achter het fornuis kroop’ in de zaak die hij in 2006 overnam.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch