Weer drugs tussen de bananen bij De Groot in Hedel

HEDEL - Drugscriminelen blijven maar gebruik maken van de transportroutes van De Groot fresh group in Hedel. Donderdagochtend werd er weer drugs gevonden tussen de bananen in een container op het eigen terrein.  

Volledig scherm
Tussen de bananen werd in 2017 12 kilo cocaïne gevonden. © archieffoto Politie Maasdriel

Op datzelfde moment werd de aandacht gevestigd op een verdacht persoon die dicht in de buurt van het bedrijf bleef rondrijden, waarop meteen de politie werd gebeld. ,,Die waren snel ter plaatse en zijn nu nog onderzoek aan het doen", aldus een woordvoerder van de  groothandel in groente en fruit. ,,Elk transport dat vandaag nog binnen komt, wordt extra gecontroleerd." 

Het zit De Groot niet echt mee. Vorig jaar mei werd er twaalf kilo cocaïne gevonden en in maart dit jaar reden vier mannen rond het bedrijf, waarschijnlijk op zoek naar een verstopte lading. Na een achtervolging door de politie bleken ze flink wat geld en een vuurwapen bij zich te hebben. Vorige week stortte het dak in na hevige regenval en nu is er dus weer drugs gevonden. 

De Groot fresh group zorgde al voor meer toezicht na vorig jaar mei en verscherpte dit na de laatste vondst in maart. Toch kwam ook nu weer een lading het terrein op. ,,Maar door het aanscherpen van de veiligheid hebben we de lading misschien laat, maar wel nog op tijd onderschept."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch