Volledig scherm
Sanne Kortooms © Sanne Kortooms

Weer filmprijs voor Bokhovense regisseur

DEN BOSCH -  De Nederlandse korte zwarte komedie To Catch a Fly van regisseur Sanne Kortooms won afgelopen week de prijs voor Best Fantastic Short op het FilmQuest filmfestival in Utah in de Verenigde Staten. 

Dit is de achtste award voor de film, die eerder o.a. drie keer de Publieksprijs mee naar huis mocht nemen op nationale en internationale festivals.

De film is geproduceerd de Bredase Movedmedia en de Tilburgse Studio Nova. Sanne Kortooms woont in Amsterdam, maar werd geboren in Bokhoven bij Den Bosch. Melody Klaver en Martin van Waardenberg spelen de hoofdrollen. De film zelf is in Frankrijk opgenomen.  Rudi Brekelmans schreef het scenario.

Beroepscrimineel

To Catch a Fly vertelt het verhaal van een uitgebluste Vlaamse beroepscrimineel Vincent die van zijn baas de opdracht krijgt een jonge Hongaarse mysterieuze schone Daniela te bewaken in een afgelegen huisje, ergens in de Franse Ardennen. Gebrek aan internet en riolering samen met verzengde hitte, stank en verveling zorgen ervoor dat hun relatie al snel een kookpunt bereikt.

To Catch a Fly is komende maand te zien bij Atelier de Heerlijkeid op vrijdag 26 oktober.  Daar zal Kortooms dan ook een college over de film geven en verder ingaan op de totstandkoming van To Catch a Fly. Zaterdag 6 oktober is de film ook te zien in Cinnecitta in Tilburg.

 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 3. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch