Volledig scherm
Sanne Kortooms © Sanne Kortooms

Weer filmprijs voor Bokhovense regisseur

DEN BOSCH -  De Nederlandse korte zwarte komedie To Catch a Fly van regisseur Sanne Kortooms won afgelopen week de prijs voor Best Fantastic Short op het FilmQuest filmfestival in Utah in de Verenigde Staten. 

Dit is de achtste award voor de film, die eerder o.a. drie keer de Publieksprijs mee naar huis mocht nemen op nationale en internationale festivals.

De film is geproduceerd de Bredase Movedmedia en de Tilburgse Studio Nova. Sanne Kortooms woont in Amsterdam, maar werd geboren in Bokhoven bij Den Bosch. Melody Klaver en Martin van Waardenberg spelen de hoofdrollen. De film zelf is in Frankrijk opgenomen.  Rudi Brekelmans schreef het scenario.

Beroepscrimineel

To Catch a Fly vertelt het verhaal van een uitgebluste Vlaamse beroepscrimineel Vincent die van zijn baas de opdracht krijgt een jonge Hongaarse mysterieuze schone Daniela te bewaken in een afgelegen huisje, ergens in de Franse Ardennen. Gebrek aan internet en riolering samen met verzengde hitte, stank en verveling zorgen ervoor dat hun relatie al snel een kookpunt bereikt.

To Catch a Fly is komende maand te zien bij Atelier de Heerlijkeid op vrijdag 26 oktober.  Daar zal Kortooms dan ook een college over de film geven en verder ingaan op de totstandkoming van To Catch a Fly. Zaterdag 6 oktober is de film ook te zien in Cinnecitta in Tilburg.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch