Volledig scherm
Van het regenboogzebrapad is weinig meer over © Bart Gotink/BD

Weer gaten in regenboogzebradpad Den Bosch: D66 wil gekleurde stenen of verlichting

Ma 18 ma. En weer vallen er gaten in het regenboogzebrapad rondom de Draak. Reden voor D66 om nu te pleiten voor een andere oplossing in het stationsgebied. Te denken valt volgens de partij bijvoorbeeld aan gekleurde straatstenen of een zebrapad met ledverlichting.

Door Bart Gotink

Het is niet voor het eerst dat door slijtage de kleuren van het zebrapad vervagen. Ook vorig jaar was dat al het geval, doordat ongeveer 15.000 voetgangers per dag van station naar centrum over de kleuren wandelen.  Eind mei 2018 werd daarop weer een nieuwe laag verf gespoten op de straatstenen. Die begint nu - een klein jaar later - dus weer te slijten.

D66 vindt de slijtage echter ‘een rommelige’ aanblik geven, bij het betreden van de stad. Het jaarlijks verven is volgens de partij ook ‘geen ideale situatie’. Daarom wil de partij dat B&W onderzoekt doet naar bijvoorbeeld het gebruik van  gekleurde straatstenen of een zebrapad met ledverlichting zodat er van slijtage geen sprake is. Daarnaast wil D66 ook regenbooggekleurde bankjes in het stationsgebied en op plekken elders in onze diverse gemeente. 

Het regenboogzebrapad werd tijdens het Roze Jaar aangelegd en staat symbool voor tolerantie, diversiteit en het vieren van de liefde in alle vormen.

  1. Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

    Koning Willem I College wél genomi­neerd maar buiten mbo-prij­zen

    APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch