Volledig scherm
De man werd geboeid afgevoerd na zijn dollemansrit, waarbij hij een vrouw aanreed. Vier anderen konden zich ternauwernood uit de voeten maken.

Wegpiraat die fietsster aanreed in Den Bosch blijft in cel, vijf aangiftes tegen hem gedaan

DEN BOSCH - De 23-jarige automobilist uit Den Bosch die vrijdag 14 december aan het einde van middag een 24-jarige vrouw uit Vlijmen van haar fiets reed in de Hinthamerstraat, waarna hij ervandoor ging, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten. Vijf mensen deden aangifte tegen hem. Dat meldt de politie.

De recherche is nog volop met het onderzoek bezig naar de gedragingen van de verdachte. Hij reed een fietsster aan en liet de vrouw zwaargewond achter. Het scheelde niet veel of hij had tijdens deze dollemansrit nog veel meer slachtoffers gemaakt. Dat blijkt uit verklaringen van getuigen en uit camerabeelden. De Vlijmense moest met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis.

De Bossche chauffeur kon aan het begin van de avond op de Merwedelaan worden aangehouden, omdat getuigen zijn kenteken hadden genoteerd.

Drugs

Vijf mensen, inclusief het slachtoffer, hebben aangifte tegen de man gedaan. Vier kwamen er zonder kleerscheuren vanaf omdat ze zichzelf op tijd in veiligheid wisten te brengen. Het is nog onduidelijk wat de man bewoog. Er bestaat het vermoeden dat hij mogelijk onder invloed van drugs was, reden waarom bloed van hem werd afgenomen. Dit wordt nog onderzocht.

Staat van dienst

De verdachte, die pas sinds begin dit jaar een rijbewijs heeft, heeft in die tijd al een flinke staat van dienst opgebouwd waar het gaat om ernstige verkeersovertredingen en agressief gedrag in het verkeer. Er hangen hem daarvoor nog enkele fikse geldboetes boven het hoofd. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd. Ook zijn auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch