Meerdere organisaties waaronder AFS en YFU  bieden culturele uitwisselingsprogramma's voor buitenlandse scholieren aan. Travel Active faciliteert het High School Holland-programma. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Meerdere organisaties waaronder AFS en YFU bieden culturele uitwisselingsprogramma's voor buitenlandse scholieren aan. Travel Active faciliteert het High School Holland-programma. Foto ter illustratie. © Travel Actieve

Welk Bosch gastgezin wil de Braziliaanse Beatriz leren spruitjes en zuurkool klaar te maken?

DEN BOSCH - Belangstelling om een andere cultuur wat beter te leren kennen? Je kunt bijvoorbeeld op reis gaan naar een vreemd oord. Een andere optie is een tijdlang onderdak te bieden aan een buitenlandse scholier, zoals Braziliaanse Beatriz. Zij hoopt een plekje in Den Bosch te vinden. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch