Volledig scherm
De fiets waarmee Kazimir Albertus is verongelukt. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Werkstraf van 240 uur geëist voor automobilist (21) die Vughtenaar Kazimir Albertus (23) doodreed

DEN BOSCH - Officier van Justitie heeft donderdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch 240 uur werkstraf en drie jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist tegen een 21-jarige verdachte uit Vught. De man wordt ervan verdacht dat hij op 13 december 2017 op de Helvoirtseweg in Vught de 23-jarige Kazimir Albertus heeft doodgereden.

De verdachte reed te hard. Volgens een onderzoek van de NFI in juni 2018 zou dat met een ‘best geschatte snelheid’ van 77 kilometer per uur zijn geweest. Verdachte zegt dat hij tussen de 55 en 60 zou hebben gereden op de Helvoirtseweg ,,Het gebeurde in een flits”, zei hij vandaag.

De moeder van Kazimir kreeg vanmorgen ook het woord bij de rechtbank. Ze zei onder meer dat de verdachte wat de nabestaanden betreft niet de cel in zou moeten, maar wel zijn rijbewijs zou moeten inleveren.

Het ongeluk

Kazimir Albertus fietste op 13 december 2017 ‘s avonds vanaf het ouderlijk huis naar zijn eigen woning. Hij werd geschept bij de spoorwegovergang van de Helvoirtseweg en overleed anderhalve week later in het ziekenhuis.  ,,Kazimir heeft er al die dagen voor geknokt, maar het trauma bleek toch te ernstig. Hij is omringd door familie en zijn allerbeste vrienden van ons heengegaan.” Dat zei stiefvader Peter Pijnen destijds in de krant over Albertus’ overlijden. Pijnen was  juni vorig jaar aanwezig bij het onderzoek van de NFI op de Helvoirtseweg. 

Infraroodcamera 

Bij het onderzoek beschikte de politie onder meer over opnamen van het ongeluk die werden gemaakt vanuit een Arriva-bus. Ook bekeek de politie beelden die een bewoner van een appartement vlakbij de spoorwegovergang heeft gemaakt met een infraroodcamera.

De automobilist was bevriend met een jongere broer van het slachtoffer. 

Volledig scherm
De auto waarmee de verdachte tegen het slachtoffer botste. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

In samenwerking met indebuurt Den Bosch