In Den Bosch mogen de winkels op Goede Vrijdag langer geopend zijn dan gebruikelijk.
Volledig scherm
In Den Bosch mogen de winkels op Goede Vrijdag langer geopend zijn dan gebruikelijk. © ANP

Winkels in Den Bosch op Goede Vrijdag langer geopend dan gebruikelijk: ‘Vooral supermarkten maken er gebruik van’

DEN BOSCH - Gewoonlijk mogen winkels op Goede Vrijdag niet langer dan tot 19.00  uur geopend zijn. Maar de gemeente Den Bosch heeft inmiddels toestemming gegeven dat de winkels om 21.00 uur op slot gaan. ,,Vooral supermarkten zullen daar gebruik van maken’’, zegt Ton Kranenburg, voorzitter van de ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch. 

Hij verwacht dat een groot aantal mensen gebruik zal maken van de mogelijkheid om later op de dag boodschappen te doen. ,,Voor het paasweekeinde zal een aantal mensen wat meer in huis halen dan gebruikelijk‘’, aldus Kranenburg. 

Hij denkt dat de meeste winkels ruim voor 21.00 uur zullen sluiten. Waarschijnlijk al 's middags zoals de afgelopen weken het geval is.

 1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

  DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.
 2. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
  PREMIUM
  UPDATE

  Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

  DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch