Volledig scherm
Michel Versteeg is de nieuwe fractievoorzitter van Gemeentebelangen Vught. © Marc Bolsius

Wisseling van de wacht bij Gemeentebelangen Vught

VUGHT - Siebren van der Zee stopt na de begrotingsraad van 7 november als fractievoorzitter van Gemeentebelangen Vught. Huidig raadslid Michel Versteeg volgt hem op.

Van der Zee gaf bij zijn aantreden na de verkiezingen in 2018 al aan het fractievoorzitterschap tijdelijk te vervullen. Van der Zee volgde Guus van Woesik op. Die trad na de verkiezingen namelijk aan als (deeltijd)wethouder rijksinfra. 

Te druk

Van der Zee legt zijn voorzitterschap neer omdat het werk hem te veel tijd kost. Hij blijft wel raadslid.

Versteeg zit voor Gemeentebelangen sinds 2014 in de gemeenteraad van Vught. Hij is onder meer woordvoerder sociaal domein en vaste voorzitter van de raadscommissie Ruimte. Deze laatste functie zal hij wegens zijn benoeming tot fractievoorzitter beëindigen.

Ziekte 

Raadslid Joseph Verzandvoort heeft zich als raadslid van Gemeentebelangen Vught ziek gemeld. Na een hartoperatie ziet hij onvoldoende herstel en moet op advies van zijn arts al zijn activiteiten op een laag pitje zetten.

Hans Schuurmans, nummer 12 op de lijst bij de verkiezingen 2018, heeft zich bereid verklaart de plaats van Joseph tijdelijk in te nemen. Hij werd donderdagavond beëdigd.

Schuurmans is geboren en getogen in Vught, is werkzaam als senior forensisch therapeutisch werker en voormalig lid van de Vughtse Brandweer. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch