Volledig scherm
Sing Along op de Parade. © Henk van Esch

Workshop in aanloop naar Sing Along op de Parade: ‘Dan ben je ultiem voorbereid’

DEN BOSCH - Shirma Rouse (ex achtergrondzangeres van Anouk) behoort tot de artiesten die op 27 juni met de philharmonie zuidnederland optreden tijdens de Opera Sing Along op de Bossche Parade. Als voorbereiding hierop kunnen belangstellenden op 18 juni deelnemen aan een workshop.

Louis Buskens, vaste dirigent van het Brabant Koor, verzorgt van 19.00 tot 22.00 uur in het Theater aan de Parade een gratis workshop voor amateurzangers en koren over het zingen van opera. Dat doet hij met pianist Ben Martin Weijand en enkele leden van het Brabant Koor. Tijdens de workshop aandacht voor drie werken die op het programma staan van de Opera Sing Along. ,,Door de workshop te volgen ben je ultiem voorbereid om  tijdens de Sing Along uit volle borst mee te zingen’’, aldus Martijn Versteeg, woordvoerder van de philharmonie zuidnederland. Aanmelden moet voor 1 juni via petra@brabantkoor.nl.

Laetitia Gerards

Behalve Rouse als speciale gast  treden ook Laetitia Gerards (sopraan), Bernadetta Astari (sopraan) en Raoul Steffani (bariton) tijdens het evenement dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden.

De Opera Sing Along is een initiatief van philharmonie zuidnederland, Theater aan de Parade en de gemeente Den Bosch. Net als vorig jaar vindt dit evenement plaats met medewerking van het Brabant Koor.

Op het repertoire van de Opera Sing Along staat onder meer O mio Babbino caro (Puccini), Libiamo (uit: La Traviata van Verdi), Barcarolle (uit: Les contes d’Hoffman van Offenbach) en Non più andrai (uit: Le Nozze di Figaro van Mozart). Ook worden uitgevoerd I feel Pretty en Tonight (uit: West Side Story van Bernstein) en Summertime (uit: Porgy & Bess, van Gershwin).

De philharmonie zuidnederland en Opera Zuid voeren op 25 juni op de Parade de opera Fantasio (Jacques Offenbach) op.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch