Volledig scherm
Vechtpartij Den Bosch © Bart Meesters

Zeer grimmige sfeer bij nachtelijke vechtpartij in Den Bosch waarbij twee gewonden vallen

DEN BOSCH - Twee mannen zijn gewond geraakt bij een vechtpartij in de nacht van maandag op dinsdag op de kruising Oude Vlijmenseweg met de Copernicuslaan in Den Bosch. Volgens de melding die de politie kreeg waren zo'n vijftien mannen rond 02.45 uur aanwezig bij de vechtpartij. 

De aanleiding voor de vechtpartij is vooralsnog onduidelijk. Een scooter en auto zijn gevonden met ‘sporen erop’, die mogelijk een verklaring kunnen geven voor de aanleiding. ,,Wij onderzoeken of er een aanrijding is geweest of sprake is van diefstal, dat mogelijk tot deze ruzie heeft geleid”, laat een woordvoerder van de politie weten. 

Bij de vechtpartij raakten twee mannen gewond. Vermoedelijk raakten ze gewond door vuistslagen. Een van de mannen werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, de ander ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. 

Grimmige sfeer

Toen de politie rond 02.45 uur op de melding afging, was een aantal van de ongeveer vijftien personen al vertrokken. Ook na het incident hing er een grimmige sfeer op straat. De rest van de aanwezigen, die de politie ondervraagt, wil tot nu toe ‘weinig zeggen over de aanleiding’, zegt de woordvoerder. 

Volledig scherm
Vechtpartij Den Bosch © Bart Meesters
 1. Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen
  PREMIUM

  Geen 'Vindicati­aan­se' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studenten­ver­e­ni­gin­gen

  DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.
 2. Winterparadijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug
  PREMIUM

  Winterpara­dijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug

  DEN BOSCH - Na het gerommel en de late organisatie de afgelopen jaren van het Winterparadijs op de Bossche Parade is het evenement voor dit jaar nu al rond. Ondanks een te verwachten tekort van 30.000 euro gaan dezelfde partijen als afgelopen jaar met elkaar in zee, betaalt de gemeente opnieuw 37.500 euro en gaan de Stichting PEP (Promotie Evenementen Parade) en Marijn Producties samen de ijsbaan en het horecapaviljoen exploiteren. Ook Joris’ Kerstboom keert op de Parade terug.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch