Volledig scherm
Minou Bosua en haar moeder Jopie Bosua. Foto Maasje Ooms. © Maasje Ooms

Zevenentachtig en nog lang niet klaar met leven

DEN BOSCH - Het stuk is lang nog niet klaar, maar het maakproces van de nieuwe voorstelling van Minou Bosua is op de Boulevard te volgen. Met een glansrol voor haar 87-jarige moeder.

Jopie heet ze. Jopie Bosua en ze is 87. Haar dochter Minou Bosua is theatermaakster. Met Ingrid Wender vormde Minou jarenlang de Bloeiende Maagden. Nu is ze alleen en maakt ze een voorstelling over haar moeder. Haar moeder speelt erin mee en in oktober is de première in de Verkadefabriek:  Moeder mag niet dood.

Op de Boulevard is de wording van dit stuk te beleven. Met Jopie, die vroeger op de dansacademie zat en - illegaal, ssht-  nog yoga geeft, in de hoofdrol. Ze staat aan de deur en begroet de bezoekers met een vriendelijk knikje. Ze danst een stukje, laat zich door haar dochter in bed stoppen.

Het is een openbare repetitie, soms grijpt de regisseur in of vergeet Minou een stuk tekst. Jopie is een vrouw om bewondering voor te hebben. Op het einde van de dag laat ze alles los wat niets met liefde te maken heeft. In al die 87 hjaar heeft ze nooit een afwas laten staan. Dat soort dingen.

Minou Bosua staat bekend over haar openhartige, eerlijke theater. Ook in dit stuk komen we veel over Minou te weten. Hoe ze zich voelde toen haar vader Aad stierf terwijl Minou nog maar negen was. Ze weet ook handig een connectie te maken met het publiek door opeens haast fluisterend iets te vertellen wat haar moeder eigenlijk niet mag horen.

Dit wordt een liefdevol stuk over moeders en dochters.

Minoux zwiert met moeder.. Josephkwartier, za 20 uur en zo 14.30 uur. Try-out.  

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch