Jip Nipius heeft als lichttechnicus geen werk vanwege de corona. Hij is aan de slag als bestrijder van de processierups.
Volledig scherm
PREMIUM
Jip Nipius heeft als lichttechnicus geen werk vanwege de corona. Hij is aan de slag als bestrijder van de processierups. © Marc Bolsius

Zo maak je een lichtshow in een concertzaal en zo sta je rupsen te doden in de Efteling

VUGHT - Eigenlijk had Jip Nipius de afgelopen maanden in Chili, Australië en Nieuw-Zeeland moeten zitten. Als lichtontwerper van de Engelse band Suede zou de 59-jarige Vughtenaar mee op tournee gaan. In plaats daarvan bestreed hij de afgelopen weken in een wegwerpoverall en met een luchtpomp op zijn rug de eikenprocessierups in de Efteling. ,,Het is niet het werk dat ik als eerst zou kiezen, maar ik ben heel dankbaar dat ik het mag doen", zegt hij zittend aan zijn keukentafel.

  1. Het luistert nauw met al die puzzelstukjes voor de Bossche Draak
    PREMIUM

    Het luistert nauw met al die puzzelstuk­jes voor de Bossche Draak

    DEN BOSCH - De Drakenfontein ligt als talloze puzzelstukjes op de werf, blokken natuursteen waar op het eerste oog niet te zien is wat nu waar hoort onder het bekende gouden monument vóór het Bossche station. Er wordt minutieus gewerkt om de 107 jaar oude fonteinbak, de pilaar, de herdenkingstekst én de vele frutsels weer nieuw leven te geven. Als over een klein jaar het monument in Den Bosch weer wordt opgebouwd, gaat na alle precisie het natuursteen niet glimmen. Maar hè, dat doet de gouden Draak zelf al.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch