Zoektocht naar vermiste Bart van Betuw (53) op Wamberg met 60 vrijwilligers levert niets op

update / Video'sBERLICUM - Op landerijen en in de bossen van het landgoed De Wamberg in Berlicum zocht de politie Oost-Brabant team Den Bosch dinsdag samen met zestig vrijwilligers van het Veteranen Search Team naar sporen van de sinds 2 januari vermiste Bart van Betuw (53). De zoektocht leverde niets op, zo meldt de politie. ,,De komende tijd wordt gekeken of het zinvol is om hier of elders nog verder te zoeken.‘’

Van Betuw is voor het laatst gezien bij het appartementencomplex waar hij woont. De politie denkt dat hij daarna nog op station Den Bosch Oost is geweest. Over zijn uiterlijk wordt gezegd dat Van Betuw op de dag dat hij voor het laatst is gezien een halflange, blauwe, gewatteerde jas droeg. Hij is 1,73 meter lang en heeft donkerblond haar en blauwe ogen. Hij droeg donkere schoenen.

Quote

We hebben redenen om aan te nemen dat we hier moeten zoeken

Sander Morra, politiewoordvoerder
Volledig scherm
Zoekactie naar Bart van Betuw. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Op het landgoed heeft het Veteranen Search Team een tent opgezet waar de zoekers met regelmaat van de klok eten en drinken krijgen om warm te blijven. Volgens politiewoordvoerder Sander Morra van het team Den Bosch gaat ook in de sneeuw de zoektocht nog verder deze dinsdag 22 januari. ,,We hebben een gebied op het oog dat we uit willen kammen naar sporen van Bart van Betuw. En we hebben redenen om aan te nemen dat we hier moeten zoeken.”

 Wat die redenen precies zijn wil Morra niet vertellen. In groepen van steeds vijftien zoekers worden gebieden systematisch uitgekamd. Er zijn vier groepen actief met de zoekactie naar Van Betuw.

Volledig scherm
© Meesters Multi Media / Bart Meesters

Team zocht ook naar Anne Faber

Het Veteranen Search Team is mede opgericht door Mariska van der Kraats. Vorig jaar zocht het team naar de vermiste Anne Faber. Inmiddels is vorig jaar het team al tien keer ingezet voor zoekoperaties. Dit jaar is de zoektocht naar Van Betuw de tweede inzet van de vrijwilligers van het Veteranen Search Team, veelal oud-militairen die op missie zijn geweest, maar ook bestaande uit boswachters en oud-politie-agenten.

Volledig scherm
© Meesters Multi Media / Bart Meesters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch