Zoete Moeder ontvangt hulp van boven in Den Bosch

VideoDEN BOSCH - De Maria-Omgang staat steevast gepland op de tweede zondag van mei, de Mariamaand. De weersomstandigheden zijn telkens cruciaal voor het doorgaan van de processie. Ondanks dat donkere samengepakte wolken vervaarlijk over Den Bosch dreven, gaf de buienradar groen licht. Slechts enkele druppels teisterden tijdens de bidtocht de tere huid van de Zoete Moeder.

Rituelen zijn onlosmakelijk verbonden met cultuur en religie, maar hoeveel waarde moet hieraan worden gehecht? Anders dan een jaar terug is het droog en tamelijk windstil, zo vlak voor aanvang van de Maria-processie door de binnenstad. En dat terwijl het beeld van de Heilige Clara van Assisi, dat zich achterin de kathedraal nabij de Straalkapellen en het Hoogkoor op een respectabele hoogte bevindt, niet is 'behangen' met een worst. 

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch