Volledig scherm
PREMIUM
Cultureel Vught hield © fotoburo bolsius/jan zandee

Zonder extra geld van de gemeente gaat Theater de Speeldoos in Vught failliet volgens wethouder

UPDATEVUGHT - Zonder extra bijdrage van Vught gaat Theater de Speeldoos volgens wethouder Toine van de Ven failliet.

Als Vught deze maand geen drie ton extra subsidie verleent, gaat theater de Speeldoos volgens wethouder Toine van de Ven failliet en kunnen zelfs de salarissen aan het personeel niet uitbetaald worden. Naast de zeven medewerkers staan dan ook alle verenigingen, leerlingen en docenten die gebruik maken van de culturele voorziening op straat.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch