Volledig scherm
PREMIUM
Rob Geurts en Margriet van Woerkom. © Marc Bolsius

Zorgcentrum de Leyenhof bestrijdt eenzaamheid bij ouderen met app: ’Simpel, veilig en toegankelijk’

DEN BOSCH/HELVOIRT - Al append moeten ouderen van zorgcentrum de Leyenhof in Helvoirt de strijd tegen eenzaamheid aangaan. Want de SocialApp, inmiddels geïnstalleerd bij 42 bewoners, zorgt ervoor dat ze elkaar opzoeken. Voor een weckfles bijvoorbeeld, of bonnen-boekjes van de super.

In zorgcentrum de Leyenhof in Helvoirt hebben 42 bewoners een app op hun tablet of smartphone geïnstalleerd die eenzaamheid moet tegengaan. Het idee komt uit de koker van Rob Geurts (31) uit Haaren. In de SocialApp gaat het over dagelijkse beslommeringen, over samen koffie drinken, wandelen of over vervoer.

  1. Angstige carnavalsavond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’
    PREMIUM

    Angstige carnavals­avond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’

    DEN BOSCH - Van het ene op het andere moment raakten ze volledig de weg kwijt. De 14-jarige dochter van Maartje viel zaterdag na twintig minuten in de stad te zijn geweest zomaar neer op de Parade in Den Bosch. Vlak daarvoor voelde de 22-jarige dochter van Filiz zich opeens ‘stomdronken’ na slechts een paar biertjes. ,,We vermoeden dat er pogingen zijn gedaan om onze dochters te drogeren”, vertellen twee bezorgde moeders aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch