Volledig scherm
PREMIUM
Rob Geurts en Margriet van Woerkom. © Marc Bolsius

Zorgcentrum de Leyenhof bestrijdt eenzaamheid bij ouderen met app: ’Simpel, veilig en toegankelijk’

DEN BOSCH/HELVOIRT - Al append moeten ouderen van zorgcentrum de Leyenhof in Helvoirt de strijd tegen eenzaamheid aangaan. Want de SocialApp, inmiddels geïnstalleerd bij 42 bewoners, zorgt ervoor dat ze elkaar opzoeken. Voor een weckfles bijvoorbeeld, of bonnen-boekjes van de super.

In zorgcentrum de Leyenhof in Helvoirt hebben 42 bewoners een app op hun tablet of smartphone geïnstalleerd die eenzaamheid moet tegengaan. Het idee komt uit de koker van Rob Geurts (31) uit Haaren. In de SocialApp gaat het over dagelijkse beslommeringen, over samen koffie drinken, wandelen of over vervoer.

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch