Volledig scherm
PREMIUM
Stan Schoenmakers is projectleider van de BBL Genie Zuid, Jan Willem Pen de pelotonscommandant. © Roel van der Aa

Zorgelijk tekort aan ‘militaire bouwers’; nieuwe opleiding op Lunettenkazerne in Vught moet tij doen keren

VUGHT - Defensie kampt met een groot tekort aan genisten. De uitstroom is groot én er komen amper nieuwe ‘militaire bouwers’ bij. Een zorgelijke ontwikkeling volgens commandant Ton van Schadewijk. Een nieuwe opleiding moet het tij doen keren. ,,Dat is hard nodig, want zonder genisten kan het leger haar gevechtstaken niet uitvoeren.” 

Als er niet snel iets verandert, dreigen de genietroepen op te drogen. Volgens commandant Ton van Schadewijk is de pijn op de werkvloer voelbaar. ,,Op dit moment kunnen we onze taken nog uitvoeren maar als we niet reageren, kunnen we die inzet níet meer garanderen”, zegt hij. ,,Daarom zijn we een nieuwe opleiding gestart voor jongeren die eerder niet tot de doelgroep van Defensie hoorden.”

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch