Volledig scherm
Impressie van de nieuwbouw die is gepland bij zwembad Kwekkelstijn. © Illustratie Slangen + Koenis

Zwembad Kwekkelstijn krijgt in oktober overkapping

ROSMALEN - De gemeente Den Bosch heeft een ontwerp van Slangen + Koenis architecten gekozen als overkapping van het 25-meter bad van het Rosmalense Kwekkelstijn dat nu volledig buiten ligt. Dankzij een schuifwand kan het het bad ook als buitenbad bestaan. Start van de bouw is gepland in oktober. In mei volgend jaar moet het project gereed zijn. 

Het 25-meterbad krijgt een permanent dak van zo’n 6 meter hoog. Over de gehele lengte van het bad aan de kant van het huidige recreatiebad kunnen ’s zomers de glazen wanden worden opengeschoven, waardoor het zwembad dan ‘buiten’ ligt en verbonden blijft met de andere twee buitenbaden.

Vergaderruimte

Naast de overkapping komen er nieuwe voorzieningen voor het ‘binnenbad’, zoals een tribune, kleedruimtes, douches en bergruimten. De bestaande sportkantine wordt uitgebreid, zodat bezoekers er ook zicht hebben op het nieuwe overdekte bad. Dit deel van de kantine geldt ook als multifunctionele vergaderruimte voor zwemverenigingen.

De nieuwbouw gaat volgens een woordvoerder van de politie 1,9 miljoen euro kosten. De drie jaar geleden uitgevoerde renovatie kostte bijna 800.000 euro. Toen werd al rekening gehouden met de overkapping.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch