Alle binnen- en buitenbaden zijn onder strenge voorwaarden weer geopend. Zwemlessen en baantjes trekken gaan voor een dagje plonzen met het hele gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle binnen- en buitenbaden zijn onder strenge voorwaarden weer geopend. Zwemlessen en baantjes trekken gaan voor een dagje plonzen met het hele gezin. © ANP

Zwemmen mag weer! Maar na afloop meteen wegwezen

VUGHT/KERKDRIEL/SCHIJNDEL - De zwembaden mogen weer open, met de nodige mitsen en maren. Zoals thuis naar het toilet, badpak alvast aan en na afloop meteen naar huis. Zwemfanaten kunnen niet meteen overal weer terecht. Zwemlessen en baantjes trekken gaan voor een dagje plonzen met het hele gezin. 

Voor veel badmeesters en zwembadbazen kwam het vorige week als een volslagen verrassing dat vanaf deze week de binnenbaden weer open mogen. De kans op besmetting via het water wordt als heel klein ingeschat. Bovendien is corona geen fan van chloor. Vandaar ook dat er meer chloor aan het water wordt toegevoegd, om het extra te zuiveren. 

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland uit Rosmalen woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland uit Rosmalen woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roel Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch