Agenten in de Bossche Peellandstraat. Vorige week donderdag werd even verderop een voortvluchtige man aangehouden in de kelderbox van een flat.
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten in de Bossche Peellandstraat. Vorige week donderdag werd even verderop een voortvluchtige man aangehouden in de kelderbox van een flat. © Meesters Multi Media/ Bart Meesters

Bosschenaar die na wilde achtervolging werd aangehouden, kan flinke celstraf tegemoet zien

DEN BOSCH – Tegen de Bosschenaar (22) die vorige week donderdag in Den Bosch werd aangehouden na een urenlange politieachtervolging met 25 politieauto’s en een helikopter, is onlangs 5 jaar celstraf geëist wegens het plegen van plofkraken in Duitsland. Bij de plofkraken werd 300.000 euro buitgemaakt, ook werd er enorme schade aangericht.

 1. Wangedrag in amateurvoetbal steeds heftiger, binnen én buiten de lijnen: ‘Tijd voor voetballoze zondag als signaal’
  PREMIUM

  Wangedrag in amateur­voet­bal steeds heftiger, binnen én buiten de lijnen: ‘Tijd voor voetballo­ze zondag als signaal’

  Een massale knokpartij tussen supporters en spelers. Een scheidsrechter die eerst wordt geduwd en later bespuugd. Het is de oogst van één luttele speelronde in het regionale amateurvoetbal afgelopen weekeinde. Het gaat, zeker dit seizoen, bijna wekelijks goed mis binnen en buiten de lijnen. ,,We hebben met elkaar een verrotte cultuur gecreëerd.”
  's-Hertogenbosch
 2. Pas weken na je dood gevonden worden, het gebeurt regelmatig in Brabant: ‘Soms komen de vliegen je tegemoet’
  PREMIUM

  Pas weken na je dood gevonden worden, het gebeurt regelmatig in Brabant: ‘Soms komen de vliegen je tegemoet’

  DEN BOSCH/EINDHOVEN – Mensen die in hun woning of de buitenlucht zijn gestorven maar pas dagen, weken of maanden later gevonden worden. In Brabant gebeurde dat afgelopen jaar 103 keer, blijkt nu de Brabantse GGD’s voor het eerst deze lijkvindingen in kaart hebben gebracht. Ook dit weekend werd er weer iemand pas na maanden gevonden. Je moet er als forensisch arts wel tegen kunnen. ,,Al na een week beginnen huid en haar los te laten.”
  's-Hertogenbosch