Volledig scherm
Een brandweerman aan het werk bij de uitgebrande auto in Dongen. © Jeroen Stuve

Autobranden in Dongen zorgen voor onrust

DONGEN - Het opsporen van de dader(s) van de autobranden in Dongen heeft de hoogste prioriteit. Dat zegt burgemeester Marina Starmans. "Dit moet stoppen en we willen dat het zo snel mogelijk wordt opgelost."

Naast de extra surveillance van de politie heeft de gemeente een extra plan van aanpak. Hierin worden de dorpsraden, wijkraden en buurtpreventieteams extra geïnstrueerd om signalen te herkennen. "Wij kunnen niet op elke hoek van de straat een agent neerzetten, dus proberen we de buurtorganisaties en de bewoners handvatten te geven om mee te helpen", zegt politiewoordvoerder Erik Passchier.

Grote impact
De burgemeester begrijpt dat er veel onrust is in het dorp. "De autobranden hebben een grote impact op zowel slachtoffers als buurtbewoners en dat baart ook mij zorgen als bewoner van Dongen." Over de dader tast de politie nog in het duister. "We hebben nog geen idee wie dit gedaan kan hebben", zegt Starmans.

Geen verband
​Eerder gaf de burgemeester al aan dat niet alle branden door dezelfde dader zijn gesticht en dat er ook autobranden zijn die een andere achtergrond hebben. De politie onderschrijft dit. "Er zijn meer aanwijzingen dat het niet om één dader gaat", zegt politiewoordvoerder Erik Passchier. De politie blijft daarom de zaken als verschillende incidenten bekijken.

Bekijk ook op de kaart waar de branden in Dongen zoal hebben plaatsgevonden.

Tilburg e.o.