Volledig scherm
foto Jan Stads

Dongen voorzichtig positief over verplaatsing weekmarkt

DONGEN - De weekmarkt in Dongen staat door de herinrichting van het Looiersplein nu iedere maandag op de Hoge Ham ter hoogte van de Hema. Voor de gemeente is het tegelijkertijd een proef. Die bekijkt hiermee of het een optie is om de markt permanent naar de Hoge Ham te verplaatsen of dat de markt na de verbouwing teruggaat naar het Looiersplein.

Marktmeester John Brendan hoort veel positieve geluiden. „Ik hoor zelfs dat de omzet erdoor gestegen is.”

Verbeterpunten
Maar hij stuit ook op verbeterpunten. „Doordat de kramen op de weg staan is er veel overlast van fietsers. Er staat een bord dat ze moeten afstappen maar dat wordt niet altijd nageleefd.” Veel geluk had de markt afgelopen weken nog niet. „De afgelopen weken heeft het alleen maar geregend.”

Ander publiek
Doortje Soeters van Rooij staat al 67 jaar op de markt in Dongen en haar collega Hariëtte van de Wiel al 23 jaar. „Ik zou graag willen dat de markt op de Hoge Ham blijft.” De kraam met damesmode staat tegenover het hek van de Aldi. „En dat merk je. We krijgen nu winkelend publiek dat ik nooit eerder heb gezien”, zegt Van de Wiel. Dat komt volgens haar doordat mensen na hun boodschappen bij de Aldi ook even over de markt wandelen. „Er hangt hier een gezelligere sfeer”, lachen de vrouwen.

Tilburg e.o.