Tuf Recycling: te hoge, onafgedekte stapels kunstgras, geen bodemonderzoek en rubbergranulaat in de openbare ruimte.
Volledig scherm
Tuf Recycling: te hoge, onafgedekte stapels kunstgras, geen bodemonderzoek en rubbergranulaat in de openbare ruimte. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Dongense kunstgrasrecyclaar Tuf Recycling nog steeds in overtreding

DONGEN - De Dongense kunstgrasrecyclaar Tuf Recycling voldoet nog steeds niet aan de eisen van de omgevingsvergunning. Dat bleek vorige week woensdag, toen de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) het bedrijf aan de Vierbundersweg voor de derde keer controleerde. De gemeente zegt te gaan handhaven, maar wil eerst advies van de OMWB afwachten.

Tuf Recycling, dat zand en rubberkorrels verwijdert uit kunstgrasmatten van sportvelden, kreeg in juni 2016 een omgevingsvergunning. In oktober bleek het bedrijf niet te voldoen aan de vergunningseisen. Tijdens de hercontrole in februari constateerde de OMWB dat het bedrijf nog steeds niet voldeed. Tuf Recycling kreeg een ultimatum opgelegd dat vorige week woensdag, 12 april, afliep. De situatie bleek bij hercontrole door de OMWB onveranderd. Het bedrijf heeft nog steeds geen onderzoek laten doen naar de  nul-situatie van de bodem, de stapels kunstgrasmatten zijn te hoog en niet afgedekt en zowel op het bedrijfsterrein als op de openbare weg ligt rubbergranulaat.

Boete
Het is niet de eerste keer dat de recyclaar zich niet aan de regels houdt. In augustus 2015 bleek dat Tuf Recycling sinds de vestiging in januari van dat jaar zonder vergunning werkte. Het bedrijf werd beboet en kreeg de benodigde vergunning in juni 2016. Naar nu dus blijkt voldoet het bedrijf nog steeds niet aan de daarin gestelde voorwaarden.

Tuf Recycling was niet bereikbaar voor commentaar.

Tilburg e.o.