Volledig scherm
Grote alcoholcontrole in Gilze Rijen, Dongen en Waalwijk. © Politie Dongen

Grote alcoholcontrole in Gilze, Rijen, Dongen en Waalwijk: Acht mensen aangehouden

GILZE/RIJEN/DONGEN/WAALWIJK - Bij een grote alcoholcontrole door politieteam Langstraat in Gilze, Rijen, Dongen en Waalwijk zijn donderdagavond en nacht acht mensen aangehouden met teveel drank op achter het stuur. Daarnaast zijn er ook verschillende bekeuringen uitgedeeld, openstaande boetes gevorderd en voertuigen in beslag genomen. 

Bij de controle werden alle bestuurders van de weg gehaald. Tussen 18.30 uur en 21.00 uur werd gecontroleerd aan de N282 ter hoogte van het vliegveld Gilze-Rijen. Hier zijn vier mensen aangehouden die een slok te veel ophadden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Op de controleplaats zijn ook verschillende bekeuringen uitgeschreven en had iemand nog een boete openstaan van 91 euro die meteen betaald werd. 

Dongen

Aan de Heistraat 3 in Dongen werd een man betrapt met alcohol op achter het stuur. Daarnaast werd er een auto in beslag genomen omdat de eigenaar een schuld had openstaan bij de belastingdienst en een andere bestuurder mocht direct 1173 euro aftikken aan openstaande boetes. Een motorrijder kon meteen zijn motor inleveren, omdat hij geen motorrijbewijs had. Sterker nog: zijn rijbewijs voor categorie B bleek ook al ingevorderd te zijn én hij had een kleine hoeveelheid softdrugs en 5500 euro aan contanten bij zich. Dat laatste is ook in beslag genomen. 

Waalwijk

Tot slot werd in Waalwijk aan de Woonboulevard 3 een man betrapt voor het rijden onder invloed. Daar zijn ook twee rijbewijzen ingevorderd omdat de bestuurders te hard hadden gereden op de Middenbrabantweg. De snelste reed 170 kilometer per uur waar maar 100 is toegestaan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.