Volledig scherm
© Thinkstock

Mishandeling schoolbuschauffeur in Dongen voor ogen van kinderen

DONGEN - Een nog onbekende man heeft dinsdag in Dongen een taxichauffeur geslagen in het bijzijn van 18 jonge kinderen. De taxichauffeur bestuurde een minibus van Taxicentrale Van der Wou; in dat busje zaten 18 leerlingen van basisschool De Biezenkring.

De chauffeur stond op het punt de kinderen naar de buitenschoolse opvang van kindcentrum Pepito's te brengen. Ze waren getuige van de mishandeling.

De chauffeur, de 52-jarige Wil van Nunen uit Oosteind, vraagt zich nog steeds af wat er nou precies aan de hand was. "Ik had de bus net voor een doorgang naar garageboxen gezet. Die man wilde daarin en ik stond blijkbaar in de weg. Ik zei nog tegen hem dat hij erlangs kon, als hij een klein eindje zou doorrijden. Maar voor ik het wist had ik al een klap op mijn gezicht te pakken."

Dat resulteerde in een bloedneus en een gescheurd overhemd. "Ik ben 52 jaar en ga al heel wat jaartjes mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Die kinderen waren ook allemaal zó overstuur. Gelukkig wist de begeleidster ze te kalmeren. Ik heb het kenteken van die man genoteerd en heb na lang wikken en wegen toch maar aangifte gedaan", vertelt Van Nunen. Zelf is hij er vrij nuchter onder; de volgende dag is hij weer gewoon aan het werk gegaan.

Pepito's
Bij Pepito's zijn ze 'ontzettend geschrokken' van het incident, laat directeur Hans Daver weten: "De begeleidster van de kinderen in de bus heeft zich onmiddellijk om hen bekommerd. Wie de agressieve man is, weet ik niet. Ik heb gehoord dat het een bekende van de politie zou zijn, maar zeker weten doe ik dat niet."

De Biezenkring heeft de volgende dag wel aandacht aan het incident besteed. "Kinderen die het hebben zien gebeuren, mochten erover vertellen. Dan zijn ze het kwijt. Maar je moet zo'n incident ook niet groter maken dan het is."

Politie
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de chauffeur aangifte heeft gedaan. "We weten het kenteken van de auto waarin de dader reed. Dat wil overigens nog niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk de eigenaar van de auto is. Maar we zijn ermee bezig."

Tilburg e.o.