Volledig scherm
© Thinkstock

Motorclub Trailer Trash weg uit Dongen

DONGEN – De Trailer Trash Travellers, een motorclub van woonwagenbewoners, komt niet langer bijeen in Dongen. Dat heeft verhuurder Willem Couwenberg van het pand donderdag laten weten bij de bestuursrechter in Breda.

Couwenberg stapte naar de rechter omdat de gemeente hem een dwangsom oplegt als hij nog langer clubavonden mogelijk zou maken in zijn pand aan de Wilhelminastraat in Dongen. "Ik ben daar mee gestopt op het moment dat de gemeente en de politie me te veel op de nek zaten."

De gemeente wilde af van de clubavonden, omdat die niet in het bestemmingsplan vielen. Volgens die regels mogen er in het pand alleen bedrijfsmatige activiteiten plaatsvinden. Hoewel de motorclub weg is, wil de gemeente dat Couwenberg verdwijnt uit het pand. Couwenberg heeft een stichting, waarmee hij het mogelijk maakt dat motorrijders in zijn pand aan hun motoren sleutelen. Daarnaast verhuurt hij de ruimte als stalling. Volgens de gemeente is een stichting echter geen bedrijfsmatige activiteit, omdat er geen winstoogmerk is.

De bestuursrechter doet binnen 6 weken uitspraak.

Tilburg e.o.