Volledig scherm

Olympia '60 en Aad de Mos geven een rondje in Dongen

DONGEN - De spelersbus van PSV reed vrijdagavond enkele uren in en om Dongen. Niet om de route alvast te verkennen (PSV speelt zaterdagavond tegen Willem II), maar vanwege de sponsoravond van v.v. Olympia '60. In de bus sprak oud-voetballer, succestrainer en tv-analist Aad de Mos met de genodigden.

Rob van den Meijdenberg, bestuurslid van Olympia '60 legt uit waarom de club dit op touw zet. ,,We zijn geen vereniging met een businessclub. We spelen op zaterdagen en veel van onze sponsoren werken dan gewoon. Eens per jaar willen we dan toch graag wat extra's doen."

De sponsorcommissie heeft inmiddels een naam hoog te houden nadat twee jaar geleden Guus Hiddink al eens per motor een sponsoravond binnen kwam rijden. Beelden hiervan zijn massaal gedeeld van Dongen tot in Zuid Korea.

Weinig hoopvol
Genodigden voor de sponsoravond verzamelden zich bij café d'Ouwe Sok waar de spelersbus van PSV hen geduldig op stond te wachten. Elke rit, van ongeveer 25 minuten, bood plek aan zo'n 25 sponsoren. Gezeten op de plekken waar een dag later, onderweg naar Willem II, Cocu en de zijnen weer plaats zullen nemen , luisterden de weldoeners van Olympia '60 naar de visie van Aad de Mos.

Op de prangende vraag of het met ons huidige Nederlands Elftal nog goed komt, antwoordt deze weinig hoopvol. ,,Het zal een hele klus worden. Of we willen of niet, we zullen van Sneijder en Robben afscheid moeten nemen. En de generatie achter de 'grote generatie', heeft niet de kwaliteit om een rol van betekenis te spelen."

Tilburg e.o.