Volledig scherm
Het drugsafval aan de Ruiterbaan in Dongen. © Erik Haverhals/FPMB

Resten van MDMA-lab gedumpt in Dongen en Kaatsheuvel

DONGEN/KAATSHEUVEL - Aan de Ruiterbaan in Dongen zijn maandag resten gevonden van een MDMA-lab. Het drugsafval werd gedumpt in een sloot. Later in de middag werd een soortgelijke dumping gevonden in Kaatsheuvel.

Een politie-agent was maandagochtend aan het wandelen door het Dongense gebied toen hij de dumping ontdekte. Hij meldde dit bij zijn collega's, die kwamen kijken en de weg afsloten.

De gevonden resten bestaan onder andere uit vijf jerrycans van vijf liter, vier tonnen van honderd liter en een vat van tweehonderd liter afval. ,,Aan de geur te ruiken en aan de verschijningsvormen te zien, gaat het hier om MDMA-afval", laat een woordvoerder weten. ,,Ook ligt er een waterstofgasfles. Die flessen worden alleen gebruikt voor het produceren van MDMA."

De spullen worden door specialisten uit de sloot gehaald en worden na sporenonderzoek vernietigd.

Link met Kaatsheuvel

Later op de dag werd er ook in Kaatsheuvel een drugsdumping aangetroffen van een MDMA-lab. In een sloot langs de Veldstraat werd soortgelijk afval gevonden als in Dongen. Wel liet de politie weten dat hier meer chemicaliën lagen. Of de dumpingen iets met elkaar te maken hebben is nog onduidelijk, maar daar gaat de politie wel van uit. Wel werden er onlangs in Waalwijk en Dussen ook afvalresten gevonden van MDMA-laboratoria. 

Tilburg e.o.