Volledig scherm
Theaterschool Tintelbelle. © Jan Stads/Pix4Profs

Tachtig kinderen brengen musical op de planken in Dongen

DONGEN - Dit weekend treden de leerlingen van theaterschool Tintelbelle op in de Cammeleur. Zo’n 80 kinderen van 6 tot 12 jaar spelen zaterdag en zondag de musical Binnenstebuiten.

„We zijn al sinds kerst aan het repeteren, maar nu vinden de kinderen het enorm spannend”, zegt eigenares van de theaterschool, Isabelle Murg (32). De verhaallijn is van de tekenfilm Binnenstebuiten van Pixar maar Murg schreef zelf het musicalscript. „Ik heb de kern gepakt en bedacht dansjes en de liedjes.

Decor
Tachtig kinderen samen laten optreden voor 300 mensen vraagt goede organisatie en veel werk. „Gelukkig zijn er enorm veel vrijwilligers die hebben meegeholpen. Het decor en de kleding van de kinderen zijn gemaakt door de ouders en vrijwilligers.”

Ook de materialen zijn voor groot deel gesponsord door lokale ondernemers. Isabelle’s moeder coördineert straks achter de coulissen, terwijl Murg voor staat om de cue te geven voor licht en muziek.

Topartiesten
Oktober 2014 begon ze op kleine schaal in de Cammeleur met 5 kinderen. Maar al snel wisten ouders haar te vinden. Binnen een jaar had ze 80 leerlingen die ze allemaal zelf les gaf. Inmiddels staat de school op het Heuvelpark en telt het zo’n 120 kinderen en volwassenen. Murg is geen onbekende in musicalland en trad op met topartiesten. „Ik heb gespeeld in de musicals Mary Poppins en The Sound of Music.”

Tilburg e.o.