Volledig scherm
Kelly van Zon: "Als professional train ik vier tot vijf uur per dag." foto's EDWIN WIEKENS/pix4profs

Tafeltennisster én titelverdedigster Kelly van Zon gaat op Paralympics voor een medaille

DONGEN - Amper 28 jaar oud en toch al heel wat overwinningen op haar palmares. Tafeltennisster Kelly van Zon lijkt erin te grossieren.

In haar woonplaats Dongen is een sportzaal naar haar genoemd, heeft zij een eigen 'gouden boom' en is zij onderscheiden met de Zilveren Knoop van de gemeente Dongen. In 2012 behaagde het de koningin haar te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de jongste ooit in Dongen.

Op haar negende begon Van Zon bij de plaatselijke tafeltennisvereniging. Vier jaar later speelde zij in de Nederlandse B-selectie – 'Net te jong voor Athene' – waarna zij doorstroomde naar de A-selectie. Dat betekende meer trainen, meer toernooien, en dat in de 'valide' tafeltennissport, waar zij bij de top 50 hoorde en nog steeds hoort. ,,Ik had een enorme drive, wilde me meten met anderen en wilde winnen", verklaart Van Zon haar succesvolle sportcarrière.

Intensief
,,Deze sport is al heel lang een groot deel van mijn leven. Het is een hele intensieve sport, die ik nu bijna twintig jaar beoefen. In die tijd ontwikkel je je spel en krijg je je eigen stijl. Mijn eerste EK was in 2005, toen het WK in 2006. De volgende stap: de Paralympische Spelen. Ik ging naar het Johan Cruyff College in Nijmegen. Acht maanden fulltime getraind voor de Spelen in Peking."

Lees een verhaal met Van Zon in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van dinsdag 23 augustus. Daarin ook aandacht voor paralympisch tennisser Maikel Scheffers.

Tilburg e.o.