Volledig scherm
© Thinkstock

Wilbert den Boer voor het derde jaar Prins Andreo LVII

DONGEN - In een redelijk goed gevuld buurthuis ’t Schouw presenteerde zaterdagavond de stichting Peeënstekers de hofhouding voor het komende carnavalsseizoen. Wilbert den Boer gaat het komende carnaval weer de scepter zwaaien als Prins Andreo LVII. Hij wordt ook dit jaar geflankeerd door zijn hondstrouwe adjudant Bas Vereggen.

Omdat Dongen dit jaar geen vast onderkomen heeft, de oude vertrouwde Cammeleur is inmiddels gesloopt, worden carnavaleske evenementen elders in Dongen gevierd. Buurthuis ‘t Schouw, de Heeren van Dongen en De Salamander zijn alternatieve feestlokaties. Vandaar dat er voor de naam van deze onderkomens is gekozen voor: L’Alternatief. Het motto is hierop aangepast: Van Hot naar Hèèr! In zijn toespraak loofde de prins zijn Peejen en Peejerinnen. ,,Jullie maken het carnaval en ik ben trots dat ik daarin voor mag gaan!”

De leden van de Raad van Elf en de hofdames presenteerden zich geheel in stijl. Vermomd als bouwvakkende kabouters kwamen zij op met de hofdames als verkeersregelaars. Dit alles met een knipoog naar de bouw van de toekomstige nieuwe Cammeleur. Bart Jan Roomer, voormalig Raad van Elf lid en lid van het bestuur nam, evenals hofdame Linda van Hoof, afscheid van het stichtingsbestuur. 20 november vinden in ’t Schouw de jeugdprins en prinses verkiezingen plaats.

Tilburg e.o.