Volledig scherm
Grote controle in Rosmalen. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Resultaat controle Rosmalen: een illegale stroomaansluiting ontdekt en 14.000 euro aan belastingschuld geïnd

ROSMALEN – Tijdens de controle van de gemeente Den Bosch, de Belastingdienst en de politie op industrieterrein Kruisstraat in Rosmalen, zijn dinsdag auto's in beslag genomen, belastingschulden geïnd, een illegale stroomaansluiting ontdekt en boetes uitgedeeld. Dat meldt de politie. 

Er werden twee grote controles gehouden: een controle bij bedrijven en woningen en een verkeerscontrole. 

Controle bedrijven en woningen 

Tijdens de controle bij bedrijven en woningen op het industrieterrein kon worden vastgesteld dat op één adres een illegale stroomaansluiting was gemaakt, waarvoor door Enexis een boete van 1000 euro is opgelegd. Verder bleek dat er op twee adressen sprake was van illegale bewoning. De gemeente gaat actie ondernemen.

Meerdere bedrijven en woningen werden gecontroleerd. Er werd gekeken naar brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften, maar ook naar aanwijzingen van mogelijke criminele activiteiten. De controle volgde op signalen over mogelijke strafbare feiten en signalen dat bedrijven de verplichte regels, mogelijk structureel, niet toepassen.

Verkeerscontrole

De verkeerscontrole werd tegelijkertijd met de controle in woningen en huizen gehouden. Bestuurders die het industrieterrein op- en afreden, werden gecontroleerd. Door middel van een scanauto met nummerplaatherkenning werd gekeken of er bij de eigenaren van de voertuigen mogelijk sprake was van belastingschulden of te innen boetes.

De Belastingdienst heeft vier auto’s in beslag genomen en op nog eens zeven andere voertuigen werd beslag gelegd. Er werd 14.000 euro aan belastingschulden geïnd. De politie inde voor een bedrag aan 2100 euro aan niet betaalde boetes. In totaal zijn er 117 bedrijfsauto’s en 162 personenauto’s gecontroleerd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch