Auto verwoest door brand in Oss, politie vermoedt brandstichting

UPDATE + VIDEOOSS - Aan de Jakob Goldsmidstraat in Oss brandde in de nacht van donderdag op vrijdag een geleende auto uit. De politie vermoedt brandstichting en is een onderzoek gestart.

De auto stond op de parkeerplaats voor bewoners van appartementencomplex Jakob Goldsmid. Het voertuig was geleend door een stel uit het complex dat een auto met trekhaak nodig had. ,,Het is vooral erg voor de vriend van wie de auto was", zeggen de bewoners. Zij zeggen niet te weten wie de auto in brand stak en balen stevig. ,,We hebben er eigenlijk geen woorden voor." 

De brand werd rond 4.10 uur ontdekt. Behalve de auto zelf raakten nog twee wagens flink beschadigd. Die stonden naast het brandende voertuig geparkeerd. De auto's zijn inmiddels afgevoerd. Er lag vrijdagmiddag nog wel een hoop roet en glas op de plek waar de voertuigen stonden. Het incident is het gesprek van de dag in het wooncomplex. 

De politie verzoekt mensen die iets verdachts hebben gezien om contact op te nemen.

Volledig scherm
Autobrand in Oss. © Gabor Heeres
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”