Volledig scherm
Bestelbusje uitgebrand gevonden in Hilvarenbeek. © De Kort Multimedia / Toby de Kort

Bestelbus uitgebrand in Hilvarenbeek, politie onderzoekt eventuele link met overvallen Tilburg

HILVARENBEEK - Op een zandpad aan de Goirlesedijk in Hilvarenbeek is vrijdagavond een brandende bestelbus gevonden. De bus had geen kentekens en de bestuurders waren nergens te bekennen. De politie onderzoekt of er een eventuele link is tussen de overvallen in Tilburg eerder op de avond. 

Omstreeks 22.30 uur melde een getuigen dat er iets in brand stond op het zandpad. Toen de brandweer arriveerde bleek er een bestelbusje in lichterlaaie te staan. De brandweer kon niet voorkomen dat de bus volledig uitbrandde. De bus wordt geborgen door een bergingsbedrijf. 

Naast dat er geen bestuurders in de buurt waren en de kentekens van de auto waren gehaald, waren er ook duidelijke tekenen van brandstichting. De politie is dan ook een onderzoek gestart. Ze onderzoeken daarbij ook de mogelijkheid dat het voertuig betrokken was bij de overvallen op twee Tilburgse horecagelegenheden eerder die avond. 

Volledig scherm
Bestelbusje uitgebrand gevonden in Hilvarenbeek. © Toby de Kort/De Kort Media
Volledig scherm
Bestelbusje uitgebrand gevonden in Hilvarenbeek. © De Kort Media / Toby de Kort
Volledig scherm
Bestelbusje uitgebrand gevonden in Hilvarenbeek. © De Kort Media/ Toby de Kort
  1. Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvarenbeek: 540 mountainbikers zijn onderweg

    Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvaren­beek: 540 mountainbi­kers zijn onderweg

    MAASTRICHT- Het Vrijthof in Maastricht loopt leeg, de Vrijthof in Hilvarenbeek ligt er nog verlaten bij. De KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge is zaterdagochtend van start gegaan. Een groep van 540 mountainbikers uit voornamelijk Midden-Brabant heeft 150 kilometer voor de boeg, waarvan een aanzienlijk deel door België. Rond 14 uur wordt de snelste uit het peloton op de Vrijthof in Hilvarenbeek verwacht. Een dikke zoen van Patty Pitt zal de beloning zijn.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.