Volledig scherm
Brand bij IKC Regenboog in Oss © BD / Laura Romanillos

Brand bij school IKC Regenboog in Oss door aangestoken papier in winkelkarretje, kinderen kunnen gewoon naar school

OSS - Bij de hoofdingang van basisschool IKC Regenboog in Oss heeft vrijdagochtend brand gewoed. Een aangestoken winkelkarretje met een lading papier zou vermoedelijk de oorzaak zijn. De kinderen die op de school en opvang zitten, hoeven niet thuis te blijven.

Buurtbewoners ontdekten het vuur rond 03.30 uur en waarschuwden de hulpdiensten. De brandweer rukte uit met een tankautospuit om de brand te bestrijden. Het winkelwagentje stond bij de ingang van de school, waardoor de vlammen ook schade aanrichtten aan het gebouw. 

Volgens Arjan Barink. directeur van IKC Regenboog, kunnen de 155 leerlingen vrijdag gewoon naar school. ,,De ruimte waar schade en roet is, kunnen we gewoon afsluiten", vertelt hij. De leraren besteden in de klas kort aandacht aan de brand. ,,We gaan zo snel mogelijk over tot de orde van de dag", zegt Barink. De kinderopvang die ook in het gebouw zit, is net als de basisschool geopend. 

Toch kan niet alles doorgang vinden op de school. De afsluiting van de kinderboekenweek op de school, die voor vrijdagavond gepland stond, is geannuleerd.

Volledig scherm
Brand bij IKC Regenboog in Oss © BD / Laura Romanillos