Volledig scherm
De dader van de aanslag op 't Berghje in Oss op camerabeelden. © Opsporing Verzocht

Bureau Brabant besteedt aandacht aan aanslag café in Oss en diefstal bij Karwei in Goirle

OSS/GOIRLE – Bureau Brabant besteedt maandag, in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen, aandacht aan een poging tot moord/doodslag met een explosief in Oss. Ook komt er een diefstal uit een bouwmarkt in Goirle ter sprake.

Poging tot moord/doodslag met explosief

Een Osse caféhouder zit op 15 augustus kort na middernacht nog even met zijn vrouw op de bank in zijn woning. Zijn huis is gevestigd naast zijn café 't Berghje aan de Berghemseweg in Oss. Rond 00.45 uur hoort hij wat gerommel, waarna hij op de monitor van zijn camerasysteem kijkt. Niet veel volgt er een harde knal. De caféhouder wordt voorover geblazen. De voorgevel van het café wordt vernield.  

Op camerabeelden is een persoon met capuchon te zien. Hij komt vanaf de rotonde aan de Burgemeester van de Elzenlaan gelopen, loopt langs het café en komt even later weer terug. Er volgt een explosie, waarna de man wegrent.

De persoon op de beelden is nog altijd niet gevonden of herkend.

Diefstal bij bouwmarkt

Drie mannen worden op 2 februari (dit jaar) vastgelegd op camerabeelden, terwijl ze zaagbladen stelen bij de Karwei aan de Wim Rotherlaan in Goirle. Eén van hen zit op zijn hurken en steelt het gereedschap, terwijl de andere twee mannen op de uitkijk staan. Ze lopen vervolgens met z’n drieën de winkel uit. Ze rijden weg in een blauwe personenauto.

De camerabeelden waren in een uitzending van 18 juni ook al eens te zien bij Bureau Brabant. Toen waren de verdachten echter onherkenbaar gemaakt. Ze kregen de gelegenheid zich te melden. Aangezien dit niet gebeurd is, worden ze in de uitzending van maandag wel herkenbaar in beeld gebracht.