Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Buschauffeur uit Tilburg schept jongen (15) op kruispunt in IJmuiden, slachtoffer ernstig gewond

TILBURG - Een 35-jarige buschauffeur uit Tilburg is woensdagavond aangehouden in IJmuiden. De man reed een 15-jarige fietser uit Haarlem aan. Die raakte ernstig gewond.

Dat meldt de politie. De bus die de Tilburger bestuurde reed rond 21.55 vanuit IJmuiden over de busbaan in de richting van Santpoort-Noord. Op een kruispunt stak de fietser over.

De bus schepte de jongen. Een traumateam kwam met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De Tilburger die achter het stuur van de lijnbus zat, werd aangehouden.

Verkeersongevalsanalyse (VOA) onderzoekt de toedracht van het ongeval, dat plaatsvond op de kruising van de Zeeweg en de Minister van Houtenlaan.

  1. Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht
    PREMIUM

    Geen cel maar taakstraf voor dodelijk ongeluk met jongen (14) uit Tilburg, bestuurder reed door rood licht

    TILBURG - Een 24-jarige Tilburger hoeft van de rechtbank in Breda niet de gevangenis in nadat hij een op 25 juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Ringbaan-Zuid op de kruising bij het Willem II Stadion in Tilburg. Het doodrijden van de 14-jarige knul was wel zijn schuld, maar de rechtbank volstond met de maximale taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.