Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Dronken automobilist (85) negeert waarschuwing van politie en gaat toch rijden in Waalwijk

WAALWIJK - Een dronken 85-jarige man is in de nacht van zondag op maandag in Waalwijk aangehouden door agenten omdat hij onder invloed achter het stuur zat. En dat terwijl hij net voordat hij zijn auto instapte, nog een waarschuwing had gekregen om niet te gaan rijden.

De politiemensen zagen om 03.40 uur op de Irenestraat een dronken man lopen. Hij werd door de agenten aangesproken toen hij richting een auto liep. Na een praatje en een waarschuwing om niet te gaan rijden, reden de dienders weer weg.

Quote

Het kon wel eens slecht aflopen voor het andere verkeer

Omdat de agenten niet veel vertrouwen hadden in een goede afloop van dit verhaal, besloten ze om de hoek te staan wachten. ,,Als deze man, die heel erg dronken was, zou gaan rijden, dan kon dat wel eens slecht aflopen voor het andere verkeer”, aldus de politie. En ja hoor, de vermoedens klopten: de man kwam niet veel later langsgereden.

Te dronken

De bestuurder kreeg een stopteken, maar voldeed daar niet aan. Hij reageerde ook niet op de blauwe zwaailampen van de politieauto. Pas toen zijn voertuig werd geblokkeerd, stapte de 85-jarige Waalwijker uit. Omdat hij te dronken was om een blaastest af te nemen, heeft een arts op het politiebureau bloed van hem afgenomen om zijn alcoholgehalte te kunnen bepalen. ,,Die uitslag komt later, maar dat die hoog zal zijn, is wel duidelijk”, vervolgt de politie.

Omdat de automobilist ook nog eens met een verlopen rijbewijs reed, krijgt hij drie processen-verbaal: een voor het negeren van een stopteken, een voor het rijden onder invloed en een voor het rijden met een ongeldig rijbewijs.