Volledig scherm
Er is niet veel over van de stadsbus. © Jack Brekelmans/Persburo-BMS

Ex-buschauffeur in beroep tegen celstraf voor branden bij Arriva in Tilburg

TILBURG - Voormalig buschauffeur Berry van D. blijft volhouden dat hij niet schuldig is aan drie branden vorig jaar bij Arriva in Tilburg. De 29-jarige Tilburger heeft daarom hoger beroep ingesteld tegen zijn veroordeling tot drie jaar celstraf.

Onder andere op basis van camerabeelden, herkenning en telefoonmastgegevens concludeerde de rechtbank in Breda twee weken geleden dat Berry van D. de veroorzaker moet zijn geweest van drie branden bij zijn voormalig werkgever.

Vier bussen uitgebrand

Op de remise in Tilburg werd op 16 september 2017 brand gesticht. Vier bussen brandden uit en drie raakten beschadigd. Nog geen twee weken later werd met een aanmaakblokje brand gesticht in het kantoortje van de remise. In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden, stak hij hem in brand. De totale schade van de drie branden is geschat op 1,5 miljoen euro. 

Berry van D. werd in februari gearresteerd. Het vermoeden bestaat dat hij de branden heeft aangestoken uit frustratie over zijn ontslag bij Arriva.

De Tilburger ontkende tot dusver echter steevast elke betrokkenheid en dat is niet veranderd, zegt zijn advocaat Michel Govers. ,,Hij blijft op het standpunt dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan brandstichting. Hij kan dus ook niet leven met een gevangenisstraf van drie jaar'', aldus de raadsman. 

Tegen de verdachte was vier jaar celstraf geëist. Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep, laat een woordvoerder weten.

Tilburg e.o.