Volledig scherm
De Nieuwe Hescheweg tussen Oss en Heesch. © Gemeente Oss

Viertal met vuurwapen probeert man te beroven op Nieuwe Hescheweg tussen Oss en Heesch

UpdateOSS - Een viertal jongens heeft woensdagnacht geprobeerd een man te beroven aan de Nieuwe Hescheweg tussen Oss en Heesch. Daarbij werd het slachtoffer (31) bedreigd met een vuurwapen. Deze man uit Heesch begon, nadat hij enkele klappen kreeg, zo hard te roepen dat de jongens wegvluchtten.

Het slachtoffer van de beroving fietste rond 1.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag over het fietspad richting Heesch, meldt de politie. Ongeveer halverwege, bij de kruising met de Steltlaan, reden de vier jonge daders hem op twee scooters voorbij. Niet veel later keerden ze om en sloten de 31-jarige fietser in.

Vuurwapen

,,Een van de daders toonde een vuurwapen en eiste geld. De man probeerde nog weg te komen, maar een van de jongens zette een scooter tegen zijn achterwiel”, aldus de politie de ochtend nadien. Er werd nog een keer om geld gevraagd. Daarbij kreeg de fietser twee klappen tegen zijn arm. ,,De man riep vervolgens hard dat ze weg moesten gaan.” Zonder buit vluchtten de daders weg richting Heesch.

Twee van de daders droegen een helm, de twee anderen droegen gezicht bedekkende kleding. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om informatie. Vrij snel na de beroving werd een bericht gedeeld op Burgernet, vooralsnog zonder resultaat.