Grote brand in schuur met werkvoertuigen in Lage Mierde, brandweer voorkomt uitbreiding naar stal met 500 stieren

VIDEOLAGE MIERDE - Op het platteland van Lage Mierde staat donderdagavond een schuur in brand. Binnen staan tractoren en loaders. Ook stonden er tien koeien, die op tijd naar buiten zijn gelaten. De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’, onder meer omdat er lastig aan water is te komen.

De brand aan de Meirweg brak iets na 21.30 uur uit en werd ontdekt door voorbijgangers. Die seinden de eigenaar van het terrein in, die snel de tien koeien in de schuur naar buiten joeg. Daarna bleek al snel dat er weinig meer te redden was. Het vuur verspreidde zich razendsnel. 

Na iets meer dan een uur was het vuur onder controle. Daarmee heeft de brandweer overslaan van de vlammen naar een stal met 500 stieren voorkomen. De dieren zijn veilig. Ook de boerderij met rieten kap bleef gespaard, te meer omdat de wind de goede kant op stond. 

Verloren

De loods waar de brand uitbrak kan wel als verloren worden beschouwd. Het gaat om een grote schuur van dertig bij zestig meter. Mogelijk is het vuur ontstaan in een loader, die in brand vloog. Omdat er ook hooi lag opgeslagen in de schuur, verspreidde het vuur zich snel. 

De voertuigen hoorden bij het bedrijf van Cees van de Sande, die gespecialiseerd is in de bouw van stallen. Ook de 500 stieren zijn van hem. 

Hoewel het vuur onder controle is, verwacht de brandweer nog tot in de nacht bezig te zijn met blussen. 

Volledig scherm
De brandweer bij de loods in Lage Mierde. © Bert Jansen
Volledig scherm
De vlammen sloegen uit het dak. © Bert Jansen
Volledig scherm
De machines in de loods zijn ten prooi gevallen aan de vlammen. © Bert Jansen
Volledig scherm
De vlammen sloegen uit het dak. © Bert Jansen
  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.