Volledig scherm
© Thinkstock

Hennepkwekerij opgerold bij nieuwe controle op bedrijventerrein Kruisstraat bij Rosmalen

ROSMALEN/DEN BOSCH - Op het bedrijventerrein Kruisstraat in Rosmalen heeft de politie een hennepkwekerij opgerold. Dat gebeurde bij een controle op meerdere adressen, waaraan ook de gemeente deelnam.

Doel van de controle was in eerste instantie het controleren van vergunningen voor brandveiligheid en milieu- en bouwvoorschriften. Ook werd gecheckt of het aantal bewoners klopte met de inschrijvingen op de adressen in de Basisregistratie Personen. 

De kwekerij werd aangetroffen in een bedrijfspand. De politie doet onderzoek. Omdat er in hetzelfde pand illegaal een muur is gesloopt, volgt ook een straf voor het niet voldoen aan de bouwvoorschriften.

Twintig bewoners eengezinswoning

Van een eengezinswoning op een ander adres bleken twintig personen gebruik te maken. ‘Dat zijn er veel te veel. Niemand van hen is ingeschreven bij de BRP. Dat is verplicht in Nederland’, aldus de gemeente Den Bosch in een nieuwsbericht op haar website. 

Deze controle is een vervolg op die van 20 november. ‘We hebben signalen dat eigenaren de verplichte regels, mogelijk altijd, niet toepassen. Deze signalen nemen we serieus. We willen er voor zorgen dat het bedrijventerrein een veilige en prettige omgeving is en blijft. En zo een terrein waar bedrijven willen starten,’ meldt de gemeente in het bericht.

De aanpak is onderdeel van Intensivering Zuid. Het Openbaar Ministerie, gemeenten, Belastingdienst en politie treden daarin samen op.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch