Volledig scherm
Station Tilburg. © Jan van Eijndhoven

Jongens proberen NS-beveiliger te slaan met riem en op het spoor te duwen

TILBURG - Twee jongens hebben woensdag in Tilburg geprobeerd een beveiliger te slaan en op het spoor te duwen. Dat gebeurde nadat ze werden aangesproken omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. 

Beveiligers vroegen de twee rond 15.30 uur om het perron te verlaten, omdat ze niet hadden ingecheckt. Direct kregen zij een agressief antwoord terug. Eén van de twee haalde de riem uit zijn broek en probeerde daar een beveiliger mee te slaan. 

Dat lukte niet, maar er ontstond wel een worsteling. Daarna lukte het de beveiligers alsnog om de twee te begeleiden naar de uitgang. Onderweg ging het echter opnieuw mis. Eén van de jongens probeerde een vrouwelijke beveiliger op het spoor te duwen. Daarna ging hij er als een haas vandoor.

Agenten hebben de verdachte niet veel later alsnog gevonden, in de buurt van het station. Het gaat om een 17-jarige jongen. Hij is opgepakt, maar mocht na verhoor weer naar huis. 

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.