Volledig scherm
Het water werd in het riool geloosd. Om dat veilig te kunnen laten gebeuren werd een deel van de Markt afgezet. © Philip van den Brand

Kelder oude postkantoor Veghel onder water: ‘Zo'n leiding breekt niet vanzelf’

VEGHEL - Een kapotte waterleiding heeft dinsdagavond de kelder van het oude postkantoor aan de Markt in Veghel onder water gezet. De brandweer kwam er aan te pas om het water weg te pompen.

De eigenaar van het pand, dat gesloopt wordt om plaats te maken voor appartementen, hoorde tijdens een rondgang water lopen. Bij een nadere controle bleek de kelder onder water te staan. De Veghelse brandweer werd daarop ter assistentie opgeroepen. 

Die pompte met vier slangen een deel van het water weg, waarna de oorzaak van de overlast kon worden opgespoord. Een kraan bleek moedwillig te zijn afgebroken, waardoor het water uit de leiding spoot. Een flink deel van de kelder stond inmiddels tot twaalf traptreden hoog blank. 

Hoewel er al lang niemand meer boven het oude postkantoor woont, huizen er volgens omwonenden regelmatig daklozen en zwervers in het slooppand. ,,Zo'n leiding breekt in ieder geval niet uit zichzelf af", aldus de bevelvoerder van de brandweer. Brabant Water is opgeroepen om de watertoevoer af te sluiten.

Volledig scherm
Met vier slangen pompte de brandweer het water uit de kelder van het voormalige postkantoor weg. © Philip van den Brand