Volledig scherm
De politie trof illegaal vuurwerk, een mes en inbrekerswerktuigen aan in de auto. © Politie gemeente Loon op Zand

Man in Loon op Zand aangehouden met mes op zak ‘voor zelfverdediging’

LOON OP ZAND - In de gemeente Loon op Zand is zondagavond een bestuurder aangehouden omdat hij onder meer een mes bij had. In de auto waarin hij reed lag ook illegaal vuurwerk en inbrekerswerktuig. De man gaf aan het mes ‘uit zelfverdediging bij zich te dragen’.  Dat meldt de politie. 

Hij zit nog vast op het politiebureau en mag morgen een verklaring afleggen. De man was een bekende van de politie. 

De bestuurder liep tegen de lamp nadat zijn rijgedrag en de inzittenden opvielen bij agenten van team Langstraat. Na controle bleek hij het mes, vuurwerk en de inbrekerswerktuigen in de wagen te hebben liggen.

Buiten de straf die de automobilist gaat krijgen van het openbaar ministerie, krijgt hij ook een bestuurlijke waarschuwing van de gemeente. ,,Het is in de Algemene Plaatselijke Verordening van Loon op Zand namelijk strafbaar om inbrekerswerktuigen bij te hebben.”

  1. Verkeersboete leidt tot huiszoeking bij 21-jarige motorrijder, drugs en wapens gevonden in Tilburg

    Verkeers­boe­te leidt tot huiszoe­king bij 21-jarige motorrij­der, drugs en wapens gevonden in Tilburg

    TILBURG - Politieagenten hebben donderdagavond een huiszoeking gedaan bij een woning in de Tilburgse wijk Reeshof. Aanleiding voor de huiszoeking was een snelheidsovertreding en aanhouding van een 21-jarige Tilburger, lid van motorbende Yellow Snakes. In de woning werden werden onder andere geld, drugs, een ploertendoder, messen, een imitatie vuurwapen en een kostbaar horloge gevonden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.